ОДМВР – Ямбол подарява учебен календар „За моята безопасност“ на всички първи и втори класове в областта

   Днес служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Ямбол се срещнаха с  първокласниците от ОУ „Любен Каравелов“  в областния град.  В няколко минутна беседа  полицаите провериха знанията на децата и заедно изведоха основните правила за сигурността на най-малките участници в движението, като пешеходци, велосипедисти или пътници в моторни превозни средства. В края на срещата всеки клас получи  учебен календар 2019/2020 „За моята безопасност“, подарък от ОДМВР – Ямбол.

   Календарът съдържа основни правила за безопасно поведение на децата в различни ситуации: сам в къщи, на пътя, при игра, при среща с непознати, телефон за спешни случаи и други.

   Съгласно график съгласуван с РУО-Ямбол през месец октомври  полицейски служители ще се проведат беседи по пътна безопасност с учениците от първи до четвърти клас.

   При срещите си със служителите на реда всички първи и втори класове в областта ще получат учебни календари „За моята безопасност“. Така през учебна година малчуганите заедно със своите класни ръководители ще могат да си припомнят основни стъпки, осигуряващи  безопасността им в къщи, на улицата или на обществено място.

 

01.10.2019 г.
Татяна Павлова