Община Ямбол ще почете с литийно шествие и тържествен ритуал по издигане на националното знаме 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия

Община Ямбол, гарнизон Ямбол и Ямболска духовна околия организират тържествено честване на 6 май, Гергьовден – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

В 10:30 часа, след като приключи празничната служба, от двора на храм „Св. вмчк. Георги Победоносец“ в квартал „Каргон“ ще потегли  традиционното литийно шествие, предвождано от Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ с диригент маестро Васил Шейтанов, Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий и икона с частица от мощите на Свети Георги. То ще се движи по маршрут: ул. „Св. Георги“, ул. „Атанас Кратунов“, ул. „Индже войвода“, ул. „Георги Дражев“, ул. „Цар Иван Александър“, пл. „Освобождение“, ул. „Г. С. Раковски“ /пред Община Ямбол/

В 11:00 часа пред сградата на Община Ямбол ще започне тържественият ритуал по издигане на националното знаме по план-сценарий на гарнизон Ямбол. Слово по повод празника ще произнесат кметът на община Ямбол Валентин Ревански и полк. Милен Димитров, началник на гарнизон Ямбол.

Литийното шествие с иконата на светеца ще се върне обратно в храм „Св. вмчк. Георги Победоносец“ в квартал „Каргон“ след края на церемонията.