Община Ямбол и спонсори подпомагат футболен клуб „Ямбол 1915“

На 15 януари се състоя пресконференция на заместник-кмета Енчо Керязов, ръководството, част от футболистите на футболен клуб „Ямбол  1915“ и спонсори на отбора.

Той заяви, че са предвидени 70 000 лева за мъжкия футболен отбор от Община Ямбол. Финансирането обаче е обвързано с оставането на отбора в Югоизточна Трета лига.

Керязов се обърна и към футболистите с призив  да играят с хъс и желание, да спазват спортна дисциплина и да имат висок морал на терена и извън него.

Заместник-кметът заяви, че няма как общината да финансира изцяло футболния клуб и разчита на спонсори.

Президентът на клуба Димитър Тихов потвърди, че непосредствената цел е оставане на отбора в групата и съобщи, че предстоят промени в Управителния съвет на клуба.

Антонио Динев, който се занимава с финансите на клуба и ще бъде посредник между ръководството, бизнеса и общината, подчерта, че ако се работи правилно, след няколко години е възможно Ямбол да има професионален футболен отбор. Той изрази благодарност към спонсорите Иван Петров от фирма „Каприз“, Димитър Димитров- „Марк 1“, Димитър Калъчев-„Калъчеви 91“, Калоян Куртев – „Тагара“. Динев допълни, че има индикации и за други фирми, които искат да помагат финансово на ямболския футбол. Той обяви, че има промени на треньорския пост, които до седмица ще станат ясни.

Треньорът на отбора Николай Вълев заяви, че ще бъдат привлечени класни футболисти и ще бъде обърнато специално внимание на детско-юношеската школа на „Ямбол 1915“. Той благодари на ръководството на Община Ямбол, което вече е осигурило екипировката на школата.

Днес в 14:30 часа  започват тренировките на отбора, които ще се провеждат само в Ямбол. Предстоят и няколко контроли с отборите на „Черноморец“ – Бургас , „Карнобат“ и „Созопол“.