Община „Тунджа” се гордее с тунджанските боксьори и треньори

По утвърдена от 2005 година традиция, Боксов клуб „Априлец”, с. Бояджик, община „Тунджа”, с треньори Димитър и Тодор Мутафови, награди по време на тържествена церемония своите 10 най-добри боксьори, носители на призови места през 2016 година.

Организатори на церемонията са община „Тунджа” и Управителният съвет на боксовия клуб. Награждаването се състоя в механа „Странджата” на 16 декември 2016 година.

Празника уважиха кметът на общината Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков, секретарят на общината Андон Кръстев. Сред гостите бяха заместник-областният управител Иван Йоргов, Дойчо Димитров – зам.председател на УС на клуба, международният съдия по бокс Атанас Николов, Недко Недев – републикански съдия по бокс, кметът на село Бояджик Елена Маджарова, директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Бояджик Ирина Станчева и много приятели на тунджанския боксов клуб.

Приветствие към участниците в церемонията поднесе кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев. Той подчерта, че постиженията на боксовия клуб през 2016 година са уникални и доказват, че и малкият селски клуб може да постигне големи, при това и световни успехи.

Най-добрите боксьори за 2016 година от Боксов клуб „Априлец”, с. Бояджик, община „Тунджа” получиха грамоти и предметни награди от кмета на общината Георги Георгиев.

Награди бяха връчени от името на председателя на УС на клуба Валери Симеонов и телевизия Скат.

Уникална торта във формата на боксови ръкавици беше осигурена по традиция от Дойчо Димитров.

От името на клуба и наградените боксьори, благодарности към всички приятели и спонсори на „априлци” отправи заслужилият треньор Димитър Мутафов.

На основание постигнатите резултати през тази година, класацията на 10-те най-добри боксьори от БК ”Априлец” за 2016 година, е следната:

І-во място и приза Боксьор №1 за 2016 г. на БК “Априлец” УС на БК присъжда на Даниел Асенов;

Боксьор № 2 на БК “Априлец” за 2016 г. е Катин Асенов;

Боксьор № 3 на БК “Априлец” за 2016 г. е Боян Асенов;

4-то място – Стамен Пенчев;

5-то място – Иван Мечков;

6-то място – Янко Илиев;

7-мо място – Здравко Константинов;

8-мо място – Мануел Жечев;

9-то място – Христо Илиев;

10-то място – Асен Асенов.

 

Тази година присъстваше нов приз в награждаването на боксов клуб „Априлец“ – „Перспективни състезатели-ученици“, които бяха завоювани от Жеко Димитров и Неджиб Мехмедов.