На 9 май в Ямбол

Командирите на 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион – Ямбол, както и военнослужещи от двете формирования на Сухопътните войски в гарнизон Ямбол,  взеха участие в общоградското честване, посветено на  9 май – Ден на Победата и Ден на Европа.

Честването на Деня на победата над хитлеристка Германия и Деня на Европа се състоя пред Паметника на Георги Дражев и загиналите през войните ямболци, като празничната програма влючи изпълнения на Духовия оркестър при Читалище „Съгласие – 1862”, тържествени слова и поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите през войните.

Представителите на държавната и на местната власт, на военно-патриотичните организации, жителите и гостите на областния град, честваха бележитата дата в делничното майско утро, като първи пред паметника се поклониха почетните гости на проявата – трима ветерани от Втората Световна война.

От името на личния състав на формированията във войскови район Кабиле, цветя положи  подполковник Йвайло Иванов – командир на 42-ри механизиран батальон – Ямбол.

  

                 42 МЕХАНИЗИРАН БАТАЛЬОН