На вниманието на земеделските производители в област Ямбол: Възможност за сътрудничество с италианска компания в сектор „Плодове“

Италианският преработвател на земеделски продукти, Микеле Санторели, представи пред кмета на община Ямбол Валентин Ревански, възможност за партньорство между местните земеделски производители и семейната му компания, която притежава една от най-големите заводи за преработка на плодове в Европа.
Санторели изрази интерес към съвместна работа с производители на череши, сини сливи и лешникови култури от региона. Италианската компания осигурява необходимата експертиза и ресурси за развитие на тези култури в областта.
Семейната фирма е създадена от дядото на Микеле Санторели през 1948 г. Недостигът на череши в Италия, Испания и Франция е причината да потърсят пазар у нас през 1991 г. Вече 32 години работят тук и са най-големият преработвател на череши в България.
Сътрудничеството, което предлага на местни производители, предвижда доставка на разсад, професионални агрономски услуги, анализ и подобрение на почвите, както и обучения за прилагане на най-добри практики в отглеждането на плодове
(череши и сини сливи ) и лешници, както и сключване на дългосрочен договор за изкупуване на продукцията.
Кметът на Ямбол подчерта, че инициативата би могла не само да увеличи производството и да повиши качеството на местната продукция, но и да способства за икономическото развитие на региона в цялост.
Микеле Санторели изрази увереност в успеха на партньорството и възможностите, които то открива за двете страни. „Вярваме, че Ямбол и неговите земеделски производители разполагат с огромен потенциал. С нашата подкрепа и опит, можем заедно да постигнем високи стандарти в производството и да отговорим на изискванията на все по-претенциозните пазари.“ Микеле живее в пловдивското село Катуница. Италианецът е от религиозно католическо семейство и е дълбоко убеден, че вярата обединява хората, а не ги разделя. Затова подпомага изграждането на православни храмове.
Заинтересованите лица могат да се свържат с представители на семейство Санторели и тяхната компания на имейл адрес office@santorelli.eu.