Награждаване на победителите в конкурса за външна коледна украса на Община Ямбол

Призьорите в конкурса за външна коледна украса, организиран в социалната мрежа Фейсбук от Община Ямбол, бяха наградени от кмета Валентин Ревански.

Притежателите на най-красиво украсените фасади в Ямбол бяха определени от хората спрямо броя на харесванията под снимките.

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански дари заплатата си в размер на 2300 лева като награден фонд, който беше разпределен между шестимата призьори. На първо място беше класирана външната украса 700 лева за украсата на детска градина „Радост“ в кв. „Каргон”. Наградата е 700 лева, която ще бъде дарена за благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“ по думите на Мариана Тодорова, директор на детската градина.

На втора позиция беше поставена от вота на гражданите декорацията на Станислава Гатева на ул. „Крали Марко“ №124. Тя получи 600 лева.

Третото място и 400 лева бяха за коледната външна украса на Татяна Тодорова, ул. „Панайот Хитов“.

На четвърта позиция беше класирана външната декорация на Надежда Колева, кв. „Граф Игнатиев“. Тя беше наградена с 300 лева.

Петото място и 200 лева от наградния фонд бяха за коледната външна украса на Пункт за периодични технически прегледи и автосервиз „Алекс”, ул. „Обходен път Юг“;

Шестата позиция беше за Станислава Вълкова и нейната празничната външна декорация в кв. „Георги Бенковски“№ 7. Тя получи 100 лева.

Кметът благодари на всички, че са се включили в конкурса за коледна украса: „Много важно за всички нас, гражданите на Ямбол, е градът да изглежда по-красив и по-украсен. Надявам се тази година да имаме още по-добра украса. Аз смятам, че това е пътят – колкото е възможно повече съграждани да бъдат съпричастни и да участват в такива конкурси, за да придадем празничен облик на нашия град.“

Валентин Ревански коментира и първата награда на Ямбол за коледна украса от портала на българските общини „Кмета.bg“: „Аз съм реалист и съм убеден, че в други големи градове с по-големи финансови възможности имат по-хубави украси, но според мен гражданите на Ямбол са направили разлика от предишни години – каква беше украсата някога  и как сме се постарали да изглежда Ямбол сега. В никакъв случай не смятам тази награда като отличие за кмета или за моя екип и администрация. Това е награда за нашия град и за гражданите на Ямбол.“