Награди на ямболски адрес

Първо място и три специални награди за Ямбол на фестивала „Пусть всегда будет солнце“в гр.Казанлък

Ани Енчева от МГ „Атанас Радев“ Ямбол, с ръководител Мирослава Иванова, се класира на първо място и спечели статуетка на Национално Движение „Русофили“ и Фонд „Русский мир“за участие в жанр „Поезия“ на заключителния етап на Националния фестивал „Пусть всегда будет солнце“. Ани преодоля голямата конкуренция на финалистите от съответната възрастова група от цяла България, сред които бяха участници от училища по изкуствата и театрални школи с утвърдени традиции от София, Стара Загора и Бургас.


Габриела Ставрева, подготвена също от Мирослава Иванова, преподавател по руски език в МГ „Атанас Радев“, получи специалната награда на Министерството на образованието и науката.
Специални награди на образователното министерство спечелиха и учениците от ОУ „Николай Петрини“ Ямбол от Група за художествено слово, с ръководител Мая Михайлова.
Пейти Димитрова от Вокална група за руски песни „Пятница 13“ към НЧ „Зора-1941“ Ямбол, с ръководител Елена Иванова спечели Наградата на Министерството на образованието и науката за песента „Спаси и сохрани“.
Финалът на Националния фестивал се проведе в град Казанлък, ден преди Събора на русофилите край яз.Копринка. Фестивалът се организира за 4-та година от Национално Движение Русофили, с подкрепата на Фонд „Русский мир“, Национален дворец на децата, Синдикат на българските учители и община Казанлък.