Местни избори 2019: Георги Славов пред БНТ: „Не пожелах градът да бъде жертва на партийни интриги“

    Уважих решението на ГЕРБ, че няма да съм техен кандидат на тези местни избори, но не се съгласих с него, заради което и напуснах партията. За мен това решение на ГЕРБ беше, и е вредно за Ямбол, имайки предвид кандидата, който беше издигнат и начина, по който се случи всичко това – в последния момент и погазвайки желанието на местната структура, без да се зачитат нагласите на хората в града, както и без да се отчитат шансовете за спечелване на изборите. Което, за мен лично, обрече ГЕРБ на провал. А това вече е заплаха за всичките онези достижения на града, които имаме през тези 12 години. Това е и основният аргумент за моето решение – аз не пожелах градът да бъде жертва на партийните интриги. Искам да защитя тези достижения на града, както и да надграждаме, а моите опасения вече се оправдават, защото абсолютно всички опоненти в момента говорят само за промяна, а не за приемственост.

Когато човек не е в партийната рамка, е много по-свободен в действията си и с много повече възможности да намери консенсус и да защити интересите на града си. За мен това е по-работещото.

Когато 12 години си пред очите на хората, всяко едно твое действие и резултатите от него се виждат и анализират, можем да говорим за това с какво съм по-предвидим, сравнено с моите опоненти. За да чувстват хората сигурност и гаранция, а не да експериментираме.

https://www.bnt.bg/bg/a/mestni-izbori-2019-georgi-slavov-nezavisim-kandidat-za-kmet-na-obshchina-yambol

Купуването и продаването на гласове е престъпление