Местни избори 2019: „БСП за България“ започна кампанията открито с ямболци

    Открито с ямболци „БСП за България“ даде старт на кампанията в Ямбол за местните избори. Без да са качени на сцени и подиуми, кандидатите за общински съветници и кандидатът за кмет като единен екип застанаха пред съгражданите си, за да дадат ясен знак, че не поставят пречки и бариери, а очи в очи с хората ще чуват проблемите им и ще предлагат верните решения.

    Пред ямболци бяха представени с образованието, реализацията и опита им всички 37 кандидати за съветници, които ще бъдат опора на кандидата за кмет и гаранция, че като единен екип заедно предлагат и ще изпълнят по-добрите идеи за развитието на Ямбол.

   „Подкрепете кандидатите за общински съветници на БСП, защото те не само имат куража да кажат, че сегашното управление греши и хората не се чувстват добре, но и сили и енергия да го променят, обърна се към множеството представителят на гражданската квота и на бизнеса и кандидат за общински съветник Любомир Миролесков. 

    „В Ямбол цъкат две екологични бомби – сметището, което прелива и река „Тунджа“, която тече всеки ден с различни цветове. Това трябва да се промени, а ние имаме идеи как да стане“, каза представителят на коалиционния партньор от клуб „Екогласност“ Росица Бакалова.

    Мими Караколева сподели мотото, което я води като учител, че няма значение какво правиш, какви успехи си постигнал, ако не възпиташ и не образоваш учениците. Тя припомни, че децата на Ямбол са на последните места по грамотност в цяла България и изтъкна, че нейна кауза, като част от екипа, носител на новото начало, е тази черна статистика за Ямбол да бъде променена. „Аз залагам и ще работя да повишим качеството на образованието в Ямбол, за да може ямболските деца от последна позиция да бъдат на едни от първите места“, каза още тя.

    „Реших да подкрепя младостта, защото вярвам, че тя е носител на новото в политиката, на политика, ориентирана към хората, не към лични интереси и власт. Напълно се доверявам на младите добре образовани и с опит кандидати от листата, които са в този град и работят за него, каза другият представител на гражданската квота в листата, началникът на „Спешно отделение“ д-р Недялка Влахова и пожела Ямбол да има здраво и щастливо население.

 

 

От позицията на опита си в местната власт като общински съветник, защитавал интересите на гражданите, Мариета Сивкова сподели, че е отстоявала твърдо позиции, противопоставяйки се на силните на деня.

Тя припомни, че през изминалите 4 години единствено БСП е чувала  гражданите и с конкретни действия е ставала изразител на волята им.

„Време е от конструктивна опозиция да станем управляващо мнозинство в община Ямбол! Заедно можем да го постигнем!“, обърна се към хората Мариета Сивкова.

„Изправям се пред вас като млад човек с професия, сподели вторият в листата д-р Райно Георгиев и допълни: „Без колебание, когато завърших преди повече от 10 години се върнах в родния град, защото смятам, че камъкът си тежи на мястото и никой не бива да забравя родното и родния край. Тук в този прекрасен град аз срещнах моята невероятна съпруга, тук отглеждаме нашата дъщеричка, тук се реализирам като лекар. Искам с общи усилия – с мъдростта на опитните, с дързостта на младите да направим Ямбол красив и спокоен град за всички нас“. Няма пет- шест, защото всички сме за 56, призова Райно Георгиев.

„Боря се за вашето доверие, а не само за вашия глас“, обърна се към ямболци водачът на листата и кандидат за кмет Катя Георгиева.

„Участието ми в тези избори е израз на желанието ми да вложа сили и умения нашият град да бъде хубав, уреден и удобен за живеене, а хората в него да се чувстват ценени и защитени“, каза тя и разясни, че не е провокирана от лични амбиции или желание за реванш, защото това са разрушителни, а не съзидателни сили.

„Аз съм гражданин на Ямбол.  Не приемам дългата червена светлина на всички светофари в града и отчаяните пътници на градския транспорт, висящи с часове по спирките. Не приемам огромния размер на  Синята зона, от която всички посиняваме от яд. Не приемам високите такси и цени на услугите в Ямбол и липсата на места за паркиране по малките улички. Не съм съгласна с липсата на отношение към задържането на младите хора тук, към качеството на образованието и към проблемите на местното здравеопазване. Да не говорим за закопчаната община, в която се влиза по-трудно и от египетските пирамиди; за самотните хора на самотните пейки в един все по-самотен и тъмен град, но пък с ярко осветен център, където дори и ехо няма, за да ти отговори. Град, в който, за да започнеш работа първо трябва да станеш член на управляващата партия, в който самочувствието идва не от постигнатото, а от длъжността и парите;  в който управник е страхът, а не вярата; в който сигурността е като хладилника ни, ако има – има….“, емоционално изрази мотивите си защо иска ново начало за Ямбол Катя Георгиева. Тя призова хората, когато гласуват, да не избират най-красивите обещания, а този, който би могъл да ги изпълни. „Държа на ценности като морал, почтеност, загриженост, професионализъм, спазено обещание. За мен това не са празни понятия“, каза още Катя Георгиева и допълни: „Аз съм дете на този град, аз нося Ямбол в сърцето си и поемам отговорност пред вас за неговото по-добро бъдеще“.

    За официално начало на кампанията „БСП за България“ заложи на ямболските таланти, вместо на външни звезди и на помпозни концерти. Децата на „Белканто“ и танцьорите от клуб „Ямболско настроение“ направиха откриването емоционално, човешко и въздействащо като добър старт на новото начало на Ямбол.