Малък празник на водата

На 01 юни 2018г.,  на територията на ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в с. Зимница, Ямболска област се проведе „Малък празник на водата” с участието на ученици от 2 и 3 клас, техните класни ръководители и възпитатели.

     Инициативата представлява заключителен етап от въведената в учебния план на училището програма за превенция на водния травматизъм сред деца „Приятели с водата” на БЧК. Празникът съвпада с отбелязването  Международния ден на детето – 1 юни и е своеобразен старт на дейностите на БЧК – Ямбол по повод Седмицата на водното спасяване, която тази година се провежда през периода 4 – 10 юни 2018г.

     С много ентусиазъм под формата на забавни игри и викторина, малките възпитаници, подпомагани от своите учители, демонстрираха завидни знания и умения за безопасно поведение във и около водата, начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент, ролята на водния спасител на плажа и на плувния басейн, флаговата сигнализация и др.  

     За своето старание, всички деца получиха грамоти за преминато обучение по програмата „Приятели с водата”.

     Български Червен кръст – Ямбол изразява искрената си благодарност към

г-жа Галина Александрова – директор на училището в с. Зимница, класните ръководители и възпитателите за чудесно свършената работа с учениците и при подготовката и провеждането на празника на водата.

    Основната цел на програмата „Приятели с водата” е: Децата с помощта на своите класни ръководители да бъдат запознати с водата, като важна част от нашия живот и да се научат да контактуват безопасно с нея. На територията на Ямболска област тя се осъществява за пета поредна година, като през учебната 2017/2018г. са обхванати над 600 ученици във втори и трети клас от 17 училища в област Ямбол.

    Програмата се реализира в партньорство на БЧК-Ямбол, Регионално управление на образованието – Ямбол и със съдействието на ръководствата на  училищата. 

 

                                 ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ