Кристиян Дойчев стана спортист №1 на Ямбол за 2019 година

    На тържествена церемония  бяха обявени десетте най-добри спортисти на град Ямбол за 2019 година. На това събитие кметът Валентин Ревански дари и първата си заплата. Награждаването уважиха областният управител Димитър Иванов и неговият заместник Волен Дичев, заместник-кметовете на Ямбол Енчо Керязов и Михаил Керемидчиев, общинските съветници Емилия Кремъкова, Станислав Говедаров, Стойко Стойков –началник на РУО Ямбол, треньори, приятели на спорта и др. Събитието бе организирано съвместно от Община Ямбол и от Обединен спортен клуб „Тунджа“.
    “Поздравявам Ви от сърце, за успехите които сте постигнали през тази година! Те са резултат от високия професионализъм, отговорността и усилията, които влагате всеки ден, за да постигнете добри резултати. Горд съм, че за поредна година ямболските спортисти и техните треньори представиха успешно себе си, своите клубове и града ни в редица първенства“, заяви кметът на Ямбол.
    Номер 1 за 2019 г. е Кристиян Дойчев (киокушин) с треньор Георги Георгиев. Кристиян спечели второ място на Световно първенство – кумите в Казахстан и първо място на Европейско първенство кумите в Португалия.
   Второто място е за Юлияна Янева (борба свободен стил) с треньор Михаил Михов. Тя извоюва пето място на Световно първенство в Казахстан в кат. 65 кг., първо място на Държавно лично първенство за жени и първо място на Държавен лично отборен шампионат за жени.   
    Трета позиция е за Георги Дойчев (карате-киокуншай) с треньор Георги Георгиев. Каратистът зае трето място на световно първенство-кумите в Казахстан и първо място на Европейско първенство по кумите в Португалия.
    Номер 4 е Доника Шивачева (шахмат, девойки до 20 години) с треньор Станислав Главчев. Доника е трета на Европейско първенство в Монако, бе първа на ДИП- ускорен шах, заема и трето място ДИП, класически шах.
    На 5 място е класирана Полина Тодорова (лека атлетика) с треньор Йордан Атанасов. Полина бе на четвърт финал в смесена щафета 4х400 м. 800+60034003200 на Европейски игри в Минск. Заема четвърто място на 4х100 м. на Европейски отборен шампионат (К.Е)-ІІ лига във Вараджин Хърватия. Печели сребърен медал на 4Х400 м.Балкански шампионат в Правец, пето място 800 м. Балкански шампионат, отново в Правец. Държавна шампионка на 800 м.в зала на НШ за жени в София; държавна шампионка на 4х400 м. в зала за жени, сребърна медалистка на 800 м. на открито – НШ – София. Печели трето място на 400 м. в зала на НШ, трето място на 400 м.на открито на НШ, трето място на 4Х400 м.- жени на открито, трето място на МТ Вулпев Бахчеванов“-Пд, първо място на 400 м. на МТ“Руен“.
   На шесто място бе класиран Вилиян Христов (скокове батут-юноши ст.възраст) с треньор Нина Недялкова, седми е Мехмед Хасан Мехмед (борба свободен стил – юноши до 20 год.) с треньор Михаил Михов. Осма позиция заема Александър Матушев (баскетбол-мъже) с треньор Стойо Чолаков, девети е Петко Турлаков (спортна стрелба – юноши старша възраст) с треньор Георги Стоянов. На десето място е Стефани Петкова (скокове батут – девойки мл. възраст) с треньор Нина Недялкова.
     На церемонията бяха връчени и специални награди: за най-перспективен млад състезател на Ямбол за 2019 г. – на Мадлен Христова, завоювала първо място на държавно първенство в дисциплината спортен пистолет и първо място на държавно първенство в дисциплината 10 м. пневматичен пистолет. Треньор на Мадлен е Георги Стоянов.
   Най-добър спортист на Спортен клуб за хора с увреждания „Ямбол-99“, както и на състезатели с физически увреждания, участвали индивидуално в държавни, европейски и световни първенства, са съответно Георги Киряков, Огнян Огнянов и Панайот Чанков. Те бяха наградени от заместник – кмета Енчо Керязов.