„Котаракът с/в чизми“ отново на ямболска сцена

В събота, на 6 юни, почитателите на кукленото театрално изкуство ще имат среща този път с „Котаракът в чизми“. Постановката ще започне в 11,00 часа при спазването на всички противоепидемични мерки.

Заповядайте при нас!
През 2019 г. Държавен куклен театър „Георги Митев“-Ямбол стана лауреат на Международния фестивал „КУКАРТ“ с постановката „Котаракът с/в чизми“ – постановка Коста Димитров, сценография и кукли – Свила Величкова, музика – Стоян Косев. С участието на актьорите: Жулиета Николаева, Димитър Димитров и Калина Баракова.
Същата година „Котаракът с/в чизми“ е включен в програмата на Международен летен куклен фестивал „Лято, кукли и приятели“ – Велико Търново и Международен куклен фестивал „Рачо и Дешка“ – Габрово.
Юбилейна постановка – 25 години! „Котаракът с/в чизми“ – спектакъл с марионетки в съвременна версия на класическата приказка. Съвременен прочит на приказката с голяма динамика, импровизации, контакт с публиката и прекрасна игра с куклите.
„Котаракът с/в чизми“ запали сърцата на зрителите със своя ум, доброта и находчивост.
Двадесет и пет години постановката на Коста Димитров „Котаракът с/ в чизми“ шества по сцените на България и света за прослава на Ямболския куклен театър.