Конференция „Български гласове за Европа: „Зелени градове & спорт за всички“ в Ямбол

Дискусия, организирана от БТА в рамките на Конференцията за бъдещето на Европа

Зелените градове и обособяването на достатъчно паркове и зони за отдих и масов спорт ще бъдат във фокуса на поредната дискусията „Български гласове за Европа“, организирана от БТА в страната. Форумът ще се състои от 10:00 до 12:00 часа на 14 юни (вторник) в новооткрития Пресклуб на Агенцията в Ямбол, на ул. „Цар Иван Александър“ 7.

Очаква се конференцията „Български гласове за Европа: „Зелени градове & спорт за всички“ да открият евродепутатът Петър Витанов, заместник – кметът на община Ямбол Енчо Керязов, областният управител на Ямбол Васил Александров и генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

Как Европейският съюз (ЕС) да поеме единен зелен курс? Как да бъде преодоляна „Европа на две скорости“ относно екополитиките? Как локалните мерки могат да бъдат първата и най-важна стъпка към глобалното опазване на околната среда и здравословна среда за живот? Отговорите на тези въпроси ще търси конференцията „Зелени градове & спорт за всички“.

Акценти в дискусията ще бъдат успешните местни практики и мерки, реализираните доброволчески инициативи и активното сътрудничество на местната власт с граждански организации в посока опазване на околната среда и създаването на зелена градска среда. Участниците ще имат възможност да изложат своите конкретни идеи и виждания за развитието на регионите на местно, национално и европейско ниво.

За участие във форума са поканени хора с експертно мнение и позиции по тази съществена за цялото общество тема. В дебатите ще се включат представители на общински и регионални структури, на местния бизнес и на образователните институции, ученици и студенти. Можете да следите дискусията на живо в социалните мрежи на БТА:

Фейсбук: https://www.facebook.com/events/396554862083562

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=F2pxFPNGrBg

Конференцията за бъдещето на Европа

„Зелени градове & спорт за всички“ е част от националната инициатива „Български гласове за Европа“, която БТА изпълнява с подкрепата на Европейския парламент в рамките на Конференцията за бъдещето на Европа. Европейската конференция търси мнението на гражданите от всички държави членки в ЕС. Те имат възможност да изразят пряко представите си в каква Европа искат да живеят, чрез граждански дебати в съответните страни и пряко на многоезична платформа.
С инициативата си БТА има амбицията да даде глас на българските граждани в тези дебати, като събере колкото се може повече идеи и мнения на хора от цяла България как трябва да се промени ЕС, за да отговори на бъдещите предизвикателства.
Следете сайта „Български гласове за Европа“: https://europe.bta.bg/

За контакти: Мира Безус, yambol@bta.bg, тел. 0898 48 90 44