Конкурс за детска рисунка „Коледа” на община Ямбол

Деца и ученици от Ямбол могат да се включат със свои рисунки на тема „Коледа“ в рамките на традиционния конкурс, организиран от община Ямбол. Вече за дванадесета поредна година детските произведения се селектират за изработване на благотворителни картички, които се разпространяват в рамките на кампанията „Подай ръка – спаси живот“. Събраните от инициативата средства се разпределят в помощ на тежкоболни деца и младежи от Ямбол.

В конкурса за рисунка могат да участват деца от ямболските детски и учебни заведения и школи по изобразително изкуство към културните институции на града на възраст от пет години до 8-ми клас. Авторите задължително посочват трите си имена, учебното заведение, в кой клас учат и телефон за контакт. Жури от ямболски художници ще оценява творбите на децата, като до оценка се допускат само рисунки, а не предварително изработени от учениците готови картички. Журито ще определи най-добрите в три възрастови групи:

 

Първа група – деца от подготвителни групи – 5-6 годишни

 

Втора група – от І клас до ІV клас

 

Трета група – от V клас до VІІІ клас

 

Първата награда в трите възрастови групи е по 50 лева. В допълнение, класираните на първо място рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол.

Като коледни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел, ще бъдат отпечатани десет номинирани рисунки. Ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали за Коледарски празник – Ямбол 2019 г.

Крайният срок за представяне на рисунките е 25 ноември 2019 година, включително, на адрес: 8600 Ямбол, ул. „Георги Раковски” № 7, Общинска администрация – Ямбол, стая 221, за конкурса „Коледа”.

Всяка година стотици ямболски деца се включват със свои творби в конкурса. И този път най-добрите произведения ще бъдат включени в специална изложба, подредена в Художествена галерия „Жорж Папазов“, която ще бъде открита на 6 декември от 17:30 часа и ще бъдат връчени награди и дипломи на участниците с отличени рисунки.