Кметът на община Ямбол Валентин Ревански представи официално своя екип

Кметът Валентин Ревански представи екипа от заместник-кметове на община Ямбол, с които ще работи в следващите 4 години. Това са Енчо Керязов и Михаил Керемидчиев.

„Екипът е съставен от професионалисти, но няма да правя компромиси, ако някой изпитва трудности по време на работата. Уверен съм, че те ще дадат всичко от себе си и ще работят в името на Ямбол и хората в нашия град. Не съм реваншист, всеки който работи в полза на гражданите има място в администрацията на община Ямбол“, заяви кметът на Ямбол.

„Възможно е преустройство в структурната схема на администрацията на община Ямбол, същото се отнася и за общинските предприятия. Нашата основна цел е да ги направим реално работещи и те да поемат част по поддръжката на Ямбол, за да могат да се спестяват средства на данъкоплатците. Основната цел е първо да има отношение към гражданите и данъците да се изразходват по правилен начин, за да се връщат отново при тях. Всичко ще се случва прозрачно и хората ще бъдат информирани“, допълни още той.

Заместник-кметът Енчо Керязов ще отговаря за дейността на дирекция „Хуманитарни дейности“ и дирекция „Регистрация и гражданско състояние“. Той е на 46 години, почетен граждани на град Ямбол, владее английски, немски, руски и полски език. Носител е на редица награди. От 2010 година има фондация на негово име, която подпомага и награждава български деца с изявени таланти в сферата на изкуствата, образованието и спорта.

„Не за първи път приемам предизвикателство, което е основано на много големи очаквания и надежди. Обичам Ямбол и съм готов да посрещна всеки един, който има нужда от помощ. Служителите споделиха пред нас само проблеми, но и идеи, които досега не са били реализирани, надявам се, че ще можем да ги осъществим.“, заяви Керязов.

Другият заместник-кмет от екипа на кмета Михаил Керемидчиев. Той е на 41 години, има висше икономическо образование. Ресорите, за които ще отговаря са „Сигурност, превенция и опазване на обществения ред“, както и „Устройство на територията и строителство“. Близо 15 години е работил като управител на фирма за добив и преработка на скално-облицовъчни материали.

„Ще разчитам на екипната работа за доброто на Ямбол. Приех този пост с разбирането за голяма отговорност, която е свързана с големите очаквания, които имат жителите на нашия град“, каза новият зам.-кмет. Неговите първи ангажименти са свързани с подобряването на уличното осветление. „Има много проблеми, но вярвам, че с общи усилия ще се справим с тях“, допълни Керемидчиев. Той бе категоричен, че диалогът с община „Тунджа“ трябва да бъде възстановен и първите стъпки към това вече са направени.

Секретар на Общината ще бъде Кольо Колев. Той е на 46 години, магистър по финанси и право, с голям опит при разработването на проекти за европейско финансиране.

Със заповед за делегиране, той ще отговаря за дейността на следните дирекции, отдели и сектори: „Административно обслужване и логистика“, „Правни дейности“, „Местни приходи“, „Общинска собственост и икономически дейности“, „Бюджетно счетоводство“, „Бюджет“ и „Човешки ресурси“

„Гражданите ще бъдат информирани за решенията, които се взимат. Цените, на които се сключват договорите за обществени поръчки ще бъдат пазарни“, коментира Колев.

„Първите предложения за предстоящата сесия на ОбС са свързани с оптимизиране на общинската администрация – намаляване на работещите в т.нар. „Синя зона“, въвеждане на тарифа за 30-минутно паркиране  на стойност 0,50 лв.  и др.“, допълни той.

Средства, които са били предвидени за поредното проектиране на зала „Диана“ се пренасочват за поставянето на LED осветление на определени улици в града.

Кметът Валентин Ревански допълни, че в следващите месеци ще бъде показано, как с малко средства може да бъде направено подобрение в осветлението, през зимните месеци част от улиците с паважна настилка да бъдат ремонтирани.

Кольо Колев благодари на администрацията на Община Ямбол, за съдействието което получават от тях. 

„Досега те са работили това, което им е било възложено. Ако политиката на града бъде правилно определена, няма причина те да не си свършат работата, но пътят, по който ще се върви е към подмладяване на служителите. Вече започнахме разговори с хората, които са в пенсионна възраст. Особено внимание се обръща на сроковете относно проектите на община Ямбол. Няма причина за притеснение, че нещо ще бъде изпуснато „, каза още Кольо Колев.