„Коледни звезди над Тунджа“

В навечерието на коледните и новогодишни празници, по традиция, община „Тунджа” организира детски празник „Коледни звезди над Тунджа”.

В 10,30 часа залата на Държавен куклен театър „Георги Митев” събра децата от всички детски градини на общината. Актьорите от театъра бяха подготвили за малките тунджанци спектакъла „Коледни гости“, посрещнат с много настроение, емоции и бурни овации децата.

Гости на празника бяха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и заместник-кметът Станчо Ставрев.

След приключване на спектакъла актьорът Ангел Попов – в ролята на Дядо Коледа, покани на сцената кмета на общината да поднесе приветствие.

… „Повярвайте ми, на Коледа, чудесата са възможни и стават, именно заради вас, защото сте прекрасни, защото сте неповторими, защото винаги може да ни удивите! Вие може да ни промените – само с един жест, с една дума! Вие самите сте едно чудо и имате силата да правите чудеса – за нас възрастните! Вярвам, че добрият дядо Коледа ще ви донесе най-желаните и мечтани подаръци, защото вие, децата на Тунджа сте специални.”, с тези думи г-н Георгиев се обърна към децата и техните учители.

С помощта на Дядо Коледа бяха раздадени подаръци за всяка детска градина.