Кметът на Ямбол Валентин Ревански получи наградите „Кмет на гражданите“ и „Градска среда“ от конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023!

Кметът на Ямбол Валентин Ревански спечели приза „Кмет на гражданите“ от националния конкурс „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023, организиран от Kmeta.bg.

Наградите бяха връчени на официална церемония днес в София.

Оспорваното гласуване на Kmetnagodinata.bg протече от 1 до 14 септември, като в повечето категории вотът се движеше динамично, с интересни обрати и честа смяна на водачите. Точно 137 612 гласа са регистрирани на платформата по време на кампанията по гласуването.

В надпреварата участваха всички 265-има кметове на общини в страната, с изключение на кметовете на общините Разлог, Якоруда, Нова Загора и Никола Козлево, които нямат пълен мандат.

„Кмет на гражданите“ е една от най-интересните категории в конкурса, защото хората дават директна оценка за градоначалниците си чрез своя вот. Наградата отива при онези от тях, които са по-близо до народа, с отчети в социалните мрежи за свършеното, с бърза реакция за решаването на проблеми. Ето защо това е един от най-специалните призове, за които кметовете се борят. Признанието на хората е най-голямото постижение за тях, отбелязаха организаторите.

„Благодаря от сърце на всички съграждани, както и на всички, които гласуваха и подкрепиха Ямбол. Тази награда е на нашия град, на всички, които работят и подкрепят неговото развитие. Защото всичко, което се случва, е благодарение на общи усилия. Ямбол отново доказа, че е град с положителна гражданска енергия и бъдеще, и заслужава това отличие. Надявам се, че ще продължим да работим заедно за истинската промяна на нашия роден град!“, каза Валентин Ревански по време на церемонията.

Освен в тази категория Валентин Ревански получи за трета поредна година наградата „Кмет на годината“ и в категория „Градска среда” за голяма община.

През 2021 г. Ямбол беше отличен също за най-красива коледно-новогодишна украса от портала Кмета.bg.

Церемонията по награждаването от конкурса “Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 ще бъде излъчена на 21 септември от 21.00 часа по БНТ 1 и БНТ 4.