Катя Георгиева: Решен е важен за ямболци проблем с транспорта до Бургас

Удовлетворена съм, че след мое открито писмо до кмета на община Ямбол Георги Славов за проблеми с организацията на транспорта от Ямбол до Бургас, община Ямбол в спешен порядък подписа договора с избрания преди месец и половина изпълнител „Юнион Ивкони”, коментира общинският съветник и председател на БСП – Ямбол Катя Георгиева новината, че само ден след нейното писмо  са предприети мерки и е решен проблем на ямболските граждани, който стои повече от година.

Тя изрази надежда след подписването на договора избраната фирма в най-кратки срокове ще започне изпълнението на важните за ямболските граждани курсове, които да им осигурят успешно предвижване до Бургас в ранните предиобедни часове. Проблемът е от сериозно значение, защото по това направление се движат и много ямболци, които се лекуват в Комплексния онкологичен център в Бургас. Повече от година от Ямбол до Бургас пътуваха само бургаски автобуси, които тръгваха в 14 и в 16 часа, защото община Ямбол не успя да възложи нейните курсове.

Припомняме, че според изиграната обществена поръчка „Юнион Ивкони” трябва да изпълнява курсове от Ямбол до Бургас в 6,00, 8,00 и 10,50 часа и обходни от 7,30 и 8,45 през Средец, но незнайно защо след решението за избор на изпълнител на 10 юни подписването на договора се бавеше от общината месец и половина.

По-важното е, че ще бъде решен важен за ямболските граждани проблем, допълни Катя Георгиева.