Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на Областна дирекция на МВР – Ямбол

Разкрити престъпления:

Служители на РУ-Ямбол задържаха 36-годишен ямболлия за притежание на наркотици. Рано сутринта на 18 септември в комплекс „Г.Бенковски“, полицейски екип е установил 36-годишният мъж да спи в лек автомобил. При последвалата проверка той е направил опит да изхвърли кутийка, съдържаща кафеникаво  кристалообразно  вещество, което на наркотеста е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

За броени часове служители от РУ – Стралджа разкриха домова кражба. Вчера сутринта в полицията постъпил сигнал, че през нощта в село Воденичане от частен дом  е извършена кражба на 470 лева. В резултат на проверните бързи издирвателни действия служителите на реда попадат в следите и задържат извършителя – 22-годишен мъж от село Сламино. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.      

 

В РУ – Тунджа е започната бързо производство срещу  22-годишен жител на село Ботево. На 17 септември при полицейска проверка на пътя между селата Меден кладенец и Ботево е установено че той управлява мотоциклет, който не е регистриран по надлежния ред – престъпление по чл.345, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. Работата по случая продължава.

 

Криминални престъпления:

Вчера в РУ Ямбол е постъпил сигнал, че през нощта в комплекс «Диана» от паркиран бус «Фиат-Дукато» е извършена кражба на катализатор. Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.