Инициативният комитет за иницииране на местен референдум в област Ямбол е поканен на среща в Президентството

Членовете на Инициативния комитет ще се срещнат и разговарят с Николай Копринков,съветник по вътрешна политика и гражданско общество на Президента на Републиката Румен Радев. Срещата е в отговор на тяхно писмо, в което обясняват смисъла на инициативата и как 19 хиляди жители на област Ямбол подкрепят искането за местен референдум. В писмото те постават редица въпроси,свързани с преминаването на нелегални мигранти и техният статут, както и желанието на българските граждани да участват пряко в управлението чрез допитвания или референдуми.

От Инициативния комитет призовават президента Румен Радев да изпълни предизборните си обещания, едно от които беше, че няма да позволи в общините да се заселят бежанци.             
В отговор от институцията са заявили, че президентът високо оценява гражданската инициатива и желанието на 19 хиляди жители на областта за провеждане на референдум. Поставените от Инициативния комитет въпроси засягат преди всичко националната сигурност на страната ни  и правото на българските граждани да участват в управлението. 
Те ще бъдат представени в Президентството от Калоян Желязков и Цветан Ревански.              
Срещата ще се проведе на 13 март,от 13 часа в Президентството.  

Пресцентър ИК