Номинация за община „Тунджа“ за „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани“

 

Община „Тунджа“ е номинирана в категорията „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани“ по повод 28 септември – Международен ден на правото да знам.

В момента по рейтинг на активната прозрачност община „Тунджа“ е на 15-то място в страната сред 265 общини, като резултатите са се подобрили значително и вече са 88.1%.

В номинацията се изтъква, че добрите резултати на община „Тунджа“ в Рейтинга на активната прозрачност на Програма Достъп до информация се дължат най-вече на стремежа на общинската администрация да са максимално полезни за гражданите и да подобряват прозрачността в управлението.

В номинацията се казва още, че „Тунджа“ е и единствената община в Ямболска област, която продължава традицията за ежеседмичен брифинг с медиите, на който се дава информация за цялостната дейност и възможност за отговор на всички поставени от медиите въпроси.

Припомняме, че през 2006 г. община „Тунджа“ беше отличена от Програма Достъп до информация по повод Международния ден на правото да знам с почетна грамота в категорията „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани“.

През 2007 г. получи почетна грамота и за най-добре поддържан сайт от гледна точка на достъпа до информация за граждани.