Изложба „Символи на държавността“ ще гостува в Музея на бойната слава до края на януари

Откриването на изложбата- лична колекция на доц. д-р Людмил Георгиев ще бъде на 18 ноември 2016г. , петък от 18:30 часа в мултимедийната зала на Музея на бойната слава в Ямбол.

Колекцията се състои от шапки и униформи на българските служби за сигурност и армията. Началото на колекцията е поставено през 1995 г., първите експонати в нея са били  английска каска на конен полицай и личните фуражки на автора. Най-старите оригинални експонати в нея са кожен шлем на германски офицер от Саксония, датиращ от 1913г., каска от българската армия през периода от Първата световна война /1914г./, както и фуражката на парижки лейтенант от пожарната команда – 1931г. Според йерархичността, в колекцията има фуражки, предназначени както за най-нисшите звания /редник, матрос, полицай/, така и за най-висшите /полковник, генерал, адмирал/.

Доц. д-р Людмил Георгиев е с 27- годишен стаж в МВР, полковник от резерва, понастоящем преподавател по „Криминалистика“ и „Съдебни експертизи“ в Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“, хоноруван преподавател в Академията на МВР и във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Колекцията „Символи на държавността“ е гостувала и в градовете София, Русе, В. Търново, Бургас, Силистра, Шумен, Разград, Търговище и Стара Загора.

1