Започна преустройство и модернизацията на лекоатлетическата писта на стадиона в Ямбол

Кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов проследиха на място дейностите по модернизацията и преустройството на лекоатлетическата писта на градския стадион.
„Децата, младите хора и гражданите на Ямбол заслужават по-добри условия за спортно-тренировъчна дейност. Надявам се, че след ремонта това съоръжение ще се използва от тях, а талантливите ямболски спортисти ще имат още повече успехи. Пожелавам им го от сърце!“, коментира кметът на Ямбол.
Средствата за ремонт са в размер на 1 257 554, 52 лева и са осигурени от Министерството на младежта и спорта по време на мандата на служебния министър Андрей Кузманов, а проектът е внесен при управлението на министър Красен Кралев.
Припомняме, че проектът за модернизация на пистата беше подаден от Община Ямбол през февруари 2021 година.
До този момент съоръжението беше в изключително лошо състояние – старите зебранови пътеки бяха отлепени или въобще липсваха, водното препятствие беше амортизирано, съоръженията за овчарски скок – неизползваеми.
След построяването на градския стадион през 70-те години само веднъж е обновявана част от лекоатлетическата писта. В момента съоръжението се използва от двадесет спортни организации.
Дейностите по преустройството на пистата ще приключат в началото на месец ноември.