Започна миенето на улиците в Ямбол

Започна първото планирано за това лято машинно миене на основните улици в Ямбол. Обхващат се големи булеварди и възлови улици в жилищните квартали, както и  оживени пътни платна в централната част на града. Дейността се извършва в нощните часове, за да се избегне трафика по тях и се осигури нормална работа на автоцистерната.

Миенето на улици стартира ж.к „Диана“ по улиците „Л. Каравелов“ и „Надежда“. Следват ул. „Граф Игнатиев“, „Мраморно море“ и „Милин камък“. По изготвения график дейностите ще продължат по пътни платна в к-с „Хале“, к-с „Граф Игнатиев“, кв. „Каргон“, „Възраждане“ и „Златен рог“. Следва уличната мрежа в ж.к. „Георги Бенковски“, в централна градска част, булевардите „Крайречен“, „Д. Благоев“ и „Ген. Вл. Заимов“, също и цялото протежение на ул. „Търговска“ – от пл. „Освобождение“ до края на к-с „Хале“.

Улици се мият по план всяка вечер, като евентуални изменения в графика се допускат при неблагоприятни метеорологични условия. Дейностите са част от мерките за намаляване на фините прахови частици в града.