Тържествено отбелязаха 100 години от рождението на Георги Калчев – Ламята

На 06 юли 2019 година, от 20,00 часа, в центъра на село Калчево, пред паметника на Георги Калчев (Ламята), тържествено бяха отбелязани 100 години от рождението му.     

Събитието се организира от Инициативен комитет от с. Калчево и на него присъстваха Георги Георгиев – кмет на община „Тунджа“, Петрана Георгиева –кмет на село Калчево, Станчо Ставрев – заместник-кмет на община „Тунджа“, кметове от населени места в общината, сродници на Георги Калчев, жители и гости на село Калчево.

            В празника, който целеше  да разкаже и на по-младото поколение кой е Георги Калчев, взеха участие много деца от селото – Алия, Христина, Цветиана, Христо, Катя, Иван, Райна, Ралица и Пламена. Те се изявиха като водещи, припомниха моменти от неговата биография и рецитираха стихове. В богатата програма с музикални изпълнения се включиха и самодейните състави от Калчево – „Бакаджишки гласове” и „Сребърни коси”.

            С кратко обръщение към присъстващите се обърнаха родственици на Георги Калчев.  

Слово произнесоха кметът на община „Тунджа“ и кметът на селото.

Бяха поднесени венци и цветя на пред паметника на Георги Калчев и пред паметника на загиналите във войните жители на село Калчево.

Паметната вечер приключи с тържествена заря.