Ефросина Огнянова от Ямбол е вицешампион по бокс при девойкитe

Силно участие и достойно представяне на Ямбол в лицето на Боксов клуб „Димов боксинг“ на провелото се в Ботевград Държавното лично отборно първенство при девойките, жените и мъжете. Ямболският клуб участва с две състезателки при девойките и заслужено спечели вицешампионска титла.

Турнирът започна във вторник. Близо 80 момичета от 25 клуба премериха сили на ринга. При девойките до 18 г. Ефросина Огнянова спечели сребърен медал в категория до 48 кг. и стана републикански вицешампион. Тя е 13 годишна и учи в ПМГ Атанас Радев. Силно представяне направи и Кирила Минкова, която завърши на пето място в същата категория. Кирила е 15 годишна и е възпитаничка на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“.

„Много съм доволен от момичетата“, е категоричен треньорът и собственик на БК „Димов боксинг“ Ангел Димов. Ето какво още сподели той непосредствено след турнира:

„За Кирила това беше първа официална среща на държавния ринг и представянето й беше на много добро ниво, показвайки добра игагра и боен дух срещу шампионката в категорията от предния шампионат.
За Ефросина това състезание беше трето за годината, като на първите две заслужи един сребърен и един бронзов медал. На Последното състезание за календарната година завоюва вицешампионската титла след много трудна битка на полуфинала. Представи се отлично, показа отлична техника и характер и заслужено й беше присъдена победата с пълно съдийско единодушие. Поради здравословни причини не можа да излезе за финалната среща, но с нея имаме следната уговорка: 2023 г. – Републиканска титла, 2024 г. – Европейска титла. Продължаваме да тренираме и да се готвим за спортния календар за 2023 г., който ще бъде приет от БФБокс до края на месец декември“.

Екипи: NetNews & YambolPRESS