Ефективна присъда за земеделски производител

     По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура –Ямбол, съдът постанови ефективно наказание на Младен Костов от с. Малко Шарково, обл. Ямбол за това, че представил неверни документи и претендирал за субсидия за обработка на 47 дка  земеделски имот, който не обработвал

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура –Ямбол, съдът постанови ефективно наказание спрямо Младен Костов от с.Малко Шарково, обл. Ямбол. Той е признат за виновен за това, че на 22.05.2013г., в качеството си на управител на „Агро-МК“ ЕООД- с. Мамарчево, общ.Болярово, обл. Ямбол представил пред ОС „Земеделие“ – гр. Елхово, неверни сведения в документи за това, че управляваното от него дружество е обработвало три парцела на територията на обл. Ямбол с обща територия 6ха., като за тази обработка дружеството е трябвало да получи директни плащания от държавата под формата на субсидии, като след проверка било установено, че 4.7 ха от тази площ реално не се обработва от това дружество – престъпление по чл.248а, ал.3, вр.ал.2, вр. ал.1 от НК.

За това престъпление Младен Костов е получил наказание от 1 година „лишаване от свобода“, което трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор. Костов ще трябва да заплати и „глоба“в размер на 2000лв.

Тъй като престъплението, за което Костов е осъден е извършено в изпитателния срок на негови други две условни осъждания, то той ще трябва да изтърпи и още едно наказание от 1г. и 6м. „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим в затвор.

Така общото наказание, което Костов ще трябва да изтърпи е в размер на 2г. и 6м. „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb-2