Шофьор отива на съд за причинена смърт на възрастен мъж

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Красимир Т., обвинен в причиняване по непредпазливост смъртта на възрастен мъж, настъпила при катастрофа

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Красимир Т. Той е обвинен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на 76-годишен мъж от село Асеново, обл. Ямбол. Престъпното деяние е осъществено на 11.04.2019 г., на път с посока на движение от село Калчево – град Ямбол. Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал.1, б.„в“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че до катастрофата се е стигнало след като обвиняемият, управлявал лек автомобил, е направил маневра, с която е целял да изпревари движещ се пред него товарен автомобил. В резултат на посочената маневра автомобилът, управляван от обвиняемия, навлязъл изцяло в насрещната за него лента за движение. В този момент по нея се предвижвал автомобил, управляван от пострадалия. В резултат на това, последвал челен сблъсък между двата автомобила, като вследствие на удара двата автомобила се отблъснали назад спрямо първоначалната си посока на движение, след което се установили в покой. Пострадалият починал в УМБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол, където бил откаран след произшествието.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 05.06.2020 г.