Евроизбори 2019: Проф. Боян Дуранкев: Ние сме за нов дух и култура на българското присъствие в Европейския парламент

Водачът на листата на Коалиция за България проф. Боян Дуранкев и председателят на „Коалиция за България“ и на ПП „АБВ“  Румен Петков участваха в поредица от срещи в Ямболска област.
Кметът на община Стралджа  Атанас Киров посрещна кандидатите на „Коалиция за България“ за евродепутати: проф. Боян Дуранкев, д-р Камелия Стаматова, Антон Коджабашев, Румен Петков. В срещата участваха: Гроздан Иванов, зам.-кмет на община Стралджа, общинските съветници от ПП „АБВ“, кметове на села , избрани с листата на ПП „АБВ“.
„На местните избори Коалиция „Промяна“, в чиито основа са ПП „АБВ“ и „Атака“, спечели изборите в Стралджа и показа силата на гражданското общество, защото хората повярваха и подкрепиха истинските социални идеи. Аз заявявам подкрепата си за „Коалиция за България“, заяви кметът на община Стралджа.
Водачът на листата проф. Дуранкев от своя страна заяви: „Ние сме за нов дух и култура на българското присъствие в Европейския парламент – дух на модерен патриотизъм, за догонващо развитие на България и Румъния, за създаването на европейски фонд „Бебе“, за европейска 13-та заплата и пенсия …“
Бяха обсъдени актуални проблеми за малките общини.  Общинският съветник Йовчо Йовчев  посочи успехите и сполучливия модел на общинското ръководство при работата с ромите, максималното присъствие на учениците в училище, положителните резултати в драстичното намаляване на битовата престъпност.
Румен Петков представи листата на „Коалиция за България“ и заяви: „Смяната на ГЕРБ с БСП е безсмислено упражнение. Трябва да направим нов избор извън двуполюсния модел“. С тревога и загриженост беше обсъден проблемът с демографския срив, обезлюдяването на селата и безумното поведение на БАБХ при унищожаването на 4000 овце и кози в Странджа.
Срещи се проведоха във фирма „КАН 2001“ в с. Кукорево, община Тунджа и във фирма „Елопар“ в Ямбол. Бяха дискутирани проблемите пред бизнеса, работещите направиха своите предложения пред кандидатите от „Коалиция за България“.
При голям интерес премина срещата с граждани в Ямбол. Д-р Камелия Стаматова изрази възмущението си от случилото се в Странджа – избиването на животните и закъснялото търсене на мнението на научните работници и специалистите. Проф. Дуранкев представи целите и основните приоритети в Предизборната платформа на „Коалиция за България“ – „Европа за българските граждани“
„№ 10 е истинското попадение в десетката и победата в европейските избори“ – обобщи областният председател на ПП „АБВ“  Здравко Златаров. Всеки присъстващ в залата изрази подкрепата си за кандидатите на „Коалиция за България“ и с убеденост ще работи за достигането на посланията до избирателите в Ямболска област.

Коалиция за България – № 10 

Купуването и продаването на гласове е престъпление