Дълбок поклон пред вас, дарители!

Прекланям се пред съпричастността, добротата и щедростта на всички, допринесли община „Тунджа“ да постигне най-добрия резултат в досегашната история на Коледните благотворителни инициативи.

Събраната сума от Тринадесетия коледен благотворителен бал – 76 569, 25 лв., надмина и най-смелите ни очаквания. Досега сме събирали най-много средства през 2018 г. – 50 770 лв., но сега равносметката е наистина респектираща.

Иска ми се да благодаря на всеки лично, но това е трудно постижимо. Защото този рекорден резултат е постигнат благодарение на откупените 434 покани, на направените щедри откупки от търга от 20 наши приятели от институции, от бизнеса и от техни фирми, на направените дарения от 17 личности и фирми. На наши приятели, които ни помогнаха с каквото могат в организацията на благотворителния бал и на тези, които дариха експонати за благотворителния търг. 

Няма как да не изразя своята благодарност и на цялата тунджанска общност – детски градини, училища, читалища и социални заведения и центрове, които се включиха с изработката на сувенири и на кулинарни изкушения за двата базара, а някои от тях дори събраха средства, за да откупят покани.

Благодаря и на майстори на сувенири от Ямбол и Стралджа, които дариха свои изделия за коледния и кулинарния базар.

Благодарността ни е огромна, защото Вашата щедрост, ще гарантира на нашите тунджански деца средства за подкрепа на техните таланти и успехи в учението, изкуството и спорта и за лечение.

Осъзнавам, че този резултат е и критерий за доверието, което община „Тунджа“ е успяла да изгради през годините, защото всеки дарен от Вас лев е отишъл по предназначение.

Със събраните досега 420 000 лв. са подпомогнати близо 2600 тунджански деца и младежи. Раздадени са 2084 стипендии и еднократно финансово стимулиране, подпомогнато е лечението 18 деца и младежи, закупени са лаптопи и таблети за 150 ученици, осигурен е летен отдих за 340 ученици.

Със средства, събрани на този бал, ще бъдат подпомогнати тунджанските деца и ученици през Новата 2022 г., когато община „Тунджа“ навършва 35 години от създаването й.

Благодаря, че всички заедно доказахме силата на единението в името на доброто и на нашите деца!

Дълбок поклон пред Вас, дарители!

 

Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“

Нашите дарители

Дарения:

 

Гичо Дишунев   

„Контрол инженеринг“       

Константин Нинов     

„Гео груп“

Стоил Славов – с. Роза     

„Имсти“ ЕООД 

„Кронос“ АД