Днес времето силно се влошава

През целия ден ще бъде облачно със снеговалежи, на много места те ще са значителни и ще се образува дълбока снежна покривка

Днес, под влияние на средиземноморския циклон, който преминава през южните райони на Балканския полуостров, времето в България ще се влоши.

През целия ден ще бъде облачно със снеговалежи, на много места те ще са значителни и ще се образува дълбока снежна покривка, прогнозират от НИМХ.

При това ще духа силен вятър от изток-североизток и с него ще продължи да нахлува студен въздух. А също така ще създаде условия за виелици и образуване на преспи.

В по-голямата част от страната температурите ще са между минус 9 и минус 4 градуса по Целзий, само на места по Южното Черноморието до 2 градуса над 0. Те няма да се изменят съществено през деня.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи предимно от сняг. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Вълнението на морето ще е 4 – 5 бала.

Над планините ще е облачно със обилни снеговалежи и намалена видимост. Ще духа силен до бурен вятър от изток-югоизток. По високопланинските проходи ще се образуват преспи и навявания.

От МВР съветват да не се предприемат пътувания в предстоящите дни, ако не се налага. A oт АПИ съобщават, че има опасност от образуване на преспи и ще бъдат затваряни участъци от републиканската пътна мрежа.

За 26 области на страната днес е обявен оранжев код за опасно време, а в районите на Кърджали и Смолян – червен.