„Дианополис“ открива новия творчески сезон на 16 септември

Камерен оркестър „Дианополис“ с художествен ръководител Красимира Султанова кани своите почитатели и всички приятели на класическата музика от града и региона на първия си концерт от новия 56-и творчески сезон на формацията.

Музикалното матине е на 16 септември от 11:00 часа в зала „Съвременност“ на Безистена. Програмата предизвиква внимание с две премиерни за града интерпретации. Това са Концерт № 2 за валдхорна и оркестър от Волфганг Амадеус Моцарт и концертната пиеса „Отнесени от вятъра“ на българския композитор и музиколог Димитър Христов, чиято 90-та годишнина отбелязваме през тази година. В концерта ще звучат и произведения, които са част от постоянния репертоар на „Дианополис“ – класическата Сюита „От времето на Холберг“ на Едвард Григ, пиеси от Ян Сибелиус и Концерт в ре минор от Йохан Себастиан Бах, които винаги привличат със своята непреходна красота. 

Зад диригентския пулт  застава младият американски диригент Джон Лидфорс, отличен в международния конкурс „Артур Никиш“. Своето солистично майсторство ще покажат известната българска пианистка и педагог с международно признание Десислава Щерева, както и младата надежда на българската школа във валдхорната Виктор Теодосиев, чието име все по-често се появява по концертните афиши.

Концертът е на 16 септември (събота) в зала „Съвременност“ на Културно-информационния център „Безистен“. Началото е в 11.00 часа. Билетите вече са в продажба на касата в Ямболския Безистен.