Детски футболен турнир в Стралджа

Надя Жечева

Стимулиране желанието на децата да спортуват, изграждане на любов към футбола, амбиции за постигане на успех на терена – това бяха само част от постигнатите цели от организаторите на детската футболна среща с посвещение на Празника на Стралджа, Архангеловден. Двата отбора от детските градини „Здравец“ и „М.Рубенова“ пристигнаха с настроение и с огромно желание да покажат колко са добри на терена. Заедно с тях бяха учители и родители. Мажоретки поддържаха огъня на спортните амбиции.
Откривайки срещата Гроздан Иванов, зам.кмет, поздрави децата изразявайки надежда, че някой от тях може да се окаже един нов Стоичков или Бербатов. Малките спортисти подаваха ръка и обещаваха, че футболът ще бъде тяхна любима игра.
Още след първия съдийски сигнал започна луда надпревара, в която всеки се опитваше да ритне топката. Увлечени в преследването й отборите неколкократно прескачаха границите на терена, което още повече забавляваше публиката. С истински спортен хъс малките се втурваха във всяка атака и когато топката поразяваше вратата следваше луд възторг.
Резултатен се оказа мачът. Общо вкараните голове бяха пет, шест или седем. Но по-важното е друго. На терена имаше състезание , имаше воля за победа, имаше настроение.
Сред публиката, която неуморно аплодираше изявите на любимците си, беше и кметът Атанас Киров, който по-късно връчи наградите, осигурени от общината и ОС на БФС – купи, топки, грамоти, парични награди и разбира се, бонбони за почерпка. По време на поздравлението към малките футболисти, по желание на децата, г-н Киров показа някой от уменията си с топката , което предизвика искреното им възхищение.
Срещата приключи, но емоциите и коментарите продължиха – у дома и в детската градина. С надеждата, че всяко от децата може да бъде поредния футболен гений на България.

14915214_1855506748014613_8409519744275176027_n dsc03692 dsc03696 dsc03702 dsc03708 dsc03723 dsc03726