Две домашни оранжерии за отглеждане на канабис

Полицейската операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е реализирана на 24 ноември от служители на РУ Елхово, криминалисти от ОДМВР Ямбол и със съдействието на ГД „Национална полиция“. В хода на операцията са проведени полицейски и процесуално-следствени действия  в частен имот в село Мелница, стопанисван от 60-годишен мъж и 62-годишна жена.

При претърсването в къщата е открито помещение, изолирано и оборудвано със системи за  светлина, топлина и влага, подпомагащи развитието на намерените там растения от рода на канабиса. Иззети са 110 растения в стадий на зрялост, които при направения наркотест са реагирали положително на марихуана. Иззета е и около 500 гр суха тревиста маса – марихуана, съхранявана в стъклени буркани, специализирана литература, торове и препарати. Мъжът и жената за задържани за съпричастност към престъпното деяние. При проведените процесуални действия в имота в село Мелница е установено и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на употребената електрическа енергия. По случая е образувано отделно досъдебно производство.

В хода на разследването са проведени и процесуално-следствени действия в две жилища на територията на град София, ползвани от задържаните в с. Мелница и техни близки. На единия от адресите, в стая с изолация и с изградени действащи системи за отглеждане на канабисови растения в контролирана среда, са намерени и иззети 75 растения в стадий на зрялост, реагирали на наркотеста на марихуана. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство под прякото ръководство на Елховската Районна прокуратура.  

 25.11.2016 г.

Татяна Павлова

nv_1_2411