Дванадесети Коледен благотворителен бал на община „Тунджа“

????????????????????????????????????

Дванадесети Коледен благотворителен бал на община „Тунджа“ се проведе на 17 декември 2019 година в комплекс „Екатерина”, село Веселиново.  През годините балът  се превърна в традиция, обединявайки местната общност в благородната кауза да бъдат събрани средства за стипендии на деца,  ученици и студенти с високи постижения в образователния процес, културата и спорта, както и такива в неравностойно социално положение. Тази година той имаше и една много специална мисия – да бъдат събрани средства за лечението на  малкия Виктор от село Кабиле.

Гости на Благотворителния бал бяха Кристиан Вигенин- заместник-председател на Народното събрание, Атанас Мерджанов- един от най-дългогодишните благодетели, Димитър Иванов- областен управител на област Ямбол, Волен Дичев- заместник-областен управител, заместник-кметовете на община Ямбол- Енчо Керязов и Михаил Керемидчиев, както и представители на бизнеса, общински съветници, кметове на населени места, читалищни секретари…

Присъстващите на бала имаха възможност да закупят красиви изделия от коледния базар, който с всяко издание става все по-пъстър  и богат. Основен акцент в организирания търг бе пластиката-реплика на Паметника на Кирилицата в Монголия, предоставена от президента на Република България- Румен Радев, който от 500 лева начална тръжна цена бе откупен за 3250 лева.

Резултатът от щедростта на дарителите, от подкрепата на местния бизнес, на училища, детски градини, читалища, неправителствени организации и всички, съпричастни към благотворителната кауза са събрани средства в размер на 47 745 лева.