Георги Славов: Тази седмица мостът ще е готов

До края на тази седмица централният мост за градския парк ще бъде отворен. Това заяви днес кметът Георги Славов. По думите му в момента вървят довършителните дейности. „Гражданите на Ямбол съвсем скоро ще получат едно уникално съоръжение“, категоричен е той. 

Ремонтът на моста започна през март. Новият облик е по идея на покойния арх. Семерджиев и представя идеята за преход между градска и паркова среда. При реновирането са използвани елементи и материали като тези от модернизирания вече градски център. Мостът ще има нови парапети, енергоспестяващо осветление, нова декоративна настилка, паркова мебел, подмяна на тръбни канали, дейности за отводняване и др., включително и нов входен портал от източната страна. Очаква се и преоформяне на пространството след моста, в самото начало на парка.

Обновяването на съоръжението е част от проект „Ямбол и Одрин – два града на Тунджа“, защитен по програмата за Трансгранично сътрудничество България – Турция. Строителните работи по моста са в размер на 465 494.09 лева.

Ремонтните дейности бяха планирани за четири месеца.