Генерал-лейтенант Димитър Илиев: Служба в Българската армия е реалният патриотизъм в действие

„Като част от военното ръководство на армията съм категоричен, че на първо място, за да станеш част от Българската армия, трябва да стои моралният избор за служба в интерес на обществото и ако младите хора припознават себе си в тази кауза, означава, че тяхното място е при нас в Българската армия. Защото службата в Българската армия е реалният патриотизъм в действие“  – с тези думи днес, на пресконференция, се обръща към ямболската общественост, чрез местните медии  Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.

Във Военен клуб – Ямбол бяха представи данни от началото на националната информационна кампанията „Бъди войник“, нейните цели и задачи.

Командирът на 42-ри механизиран батальон – Ямбол подполковник Ивайло Иванов представи частта от програмата – статичен, както и динамичен показ,  предвидени за 18 август, от 16.00 часа, в района на община Ямбол, като подчерта, че за командването и личния състав на батальона ще бъде чест да представи Сухопътните ни войски.

Организаторите обявиха още, че показа и информационната борса ще продължат до 18.30 часа, когато е началото на безплатния концерт-спектакъл „Бъди войник“, в зрителната зала на общината.

В пресконференцията участваха и началникът на гарнизон Ямбол и командир на Авиобаза Безмер подполковник Милен Димитров, както и началникът на Военно окръжие-Ямбол подполковник Валери Христов.