В-к Дума: В община Ямбол унищожили уличаващ документ

Служител в община Ямбол е унищожил документ, уличаващ местната управа в незаконни действия. За това алармира общинският съветник от БСП Мариета Сивкова. По думите й става въпрос за книжа, свързани с конструктивното обследване на Безистена, за което са платени 18 000 лв. от общинския бюджет. 

„Съдържанието на документа е смущаващо. Явно не е трябвало той да достига до гражданите и обществото, за да не стане ясно какви щети са нанесли същите тези управляващи с изхарчените милиони левове за ремонт на общинска сграда“, коментира Сивкова. Преди 3 години тя завежда дело срещу общината заради отказ на секретаря да й предостави документ. Преди дни съдът е постановил в нейна полза. Сивкова поискала местната власт да изпълни решението, но се оказало, че документът е унищожен.

„Прокурорът по делото характеризира действията на общината като „грубо незачитане“ на влязло в сила съдебно решение. С това се потвърждава фактът, че вече бивши служители в ямболската администрация най-нагло са ползвали служебното си положение, за да прикриват далавери с фактическия отказ да изпълнят съдебно решение. Независимо че вече не са във властта, редно е да им се потърси отговорност за причинените щети на гражданите от тези техни действия“, категорична е Сивкова.

Източник: 

 https://www.duma.bg/v-obshtina-yambol-unishtozhili-ulichavasht-dokument-n206461?fbclid=IwAR0ATO-9LY2Mqi6xIlMAAxKaWeKGWoj7FFQVZ2XMn53ed3_l1kqKx1O6s9I