Второ издание на концерта „Различни, но заедно“

Второ издание на концерт – спектакъла „Различни, но заедно“ организира Сдружение „Гайтани“ на 2 декември в Голямата зала на община Ямбол. Посланието на инициативата е да бъде създадена приятна и достъпна форма за успешна интеграция на хората със специфични нужди чрез предоставяне на равни възможности за активно участие и изява на таланта

според възможностите им.


В концерта ще участват и хора с увреждания. На сцената ще се представят изпълнителите от Музикално ателие „Арлекино“ -към Дневен център за деца с увреждания „Дъга“, Театрална трупа от „Защитено жилище за младежи с увреждания“, Вокална група „Виолина“ и солистката Вера Качанова (с увреждане) – НЧ“Пробуда“, Коледарската група при НЧ „Йордан Андонов“- село Веселиново, със специалното участие на Пенчо Пенчев от Дневния център за хора с увреждания във Веселиново, Милен Гешов (аутист) – изпълнение на хармоника – от Дневен ц-р за хора с увреждания Сливен, Дует „Родопски звън“ от гр. Пловдив – Кирил Родопски и Ася Бурова (слепи).
Те ще бъдат подкрепени и от останалите участници в спектакъла – възпитаници на школата за поп и джаз пеене – НЧ“ Съгласие 1862″, Школа по спортни танци „Тандем“, Балет „Ейнджълс“ и Ансамбъл „Златен клас“ – НЧ“ Възраждане“, село Зимница.

Това събитие ще има и благотворителната цел , съобщи за ЯмболПРЕС Веска Ахмакова от Сдружение „Гайтани“ . На концерта ще се събират финансови средства за 30 -годишния АНТОН ЗЛАТКОВ ГЕОРГИЕВ, на който преди 9 години е поставена диагноза: „множествена склероза в пристъпно ремитентен ход“. От началото на тази година, той вече е в инвалидна количка. Надеждите му и на неговата майка за лечение са процедури с барокамера, които не се поемат от здравната каса.
Апелът на организатори и участници е публиката да се присъедини към тази благородна кауза, да отвори сърцата си и отдели част от личните си средства, за да даде шанс на Антон.
Можете да помогнете на АНТОН като дарите парични средства на следната банкова сметка:
IBAN: BG93 UBBS 8002 4053 6788 30

15181277_1721721168154973_6760929965017678645_n