Временна промяна в част от маршрутните линии на градския транспорт

Във връзка със стартирането ремонта на ул. „Преслав“, от 18 юни, понеделник, се въвежда временна промяна в общинската транспортна схема по маршрутите на автобуси с номера 2, 5, 18-Б, 20, 20А и 25.

Една от основните линии – № 2, след началната спирка на обръщател „Север“ и спирките в комплексите „Хр. Ботев“ и „Г. Бенковски“, продължава с нов маршрут по обходен път „Изток“ със спирка кв. „Д-р Д. Дончев“. По-нататък предвидените спирки са при ОУ „Хр. Смирненски“, РЗИ, пл. „Боровец“, откъдето продължава по обичайния си маршрут. В обратната посока автобусите по линия № 2 ще се движат по същите обходни улици.

Автобусите по линия № 20 след обръщател „Север“ ще имат две спирки в к-с „Бенковски“ и една в к-с „Христо Ботев“, след което продължават движението си по обходен път „Север“ и ул. „Ямболен“ (с нова временна спирка „Кумазит“). От там продължават по обичайния си маршрут посока ж.п. гара и останалите квартали.

Промяна е въведена и в движението на линия номер 25, която след връщане от ж.п. гара ще ползва нова спирка на пл. „Боровец“ (до пожарната). Движението на автобусите ще продължава по ул. „Д. Благоев“ и  ул. „Ген. Вл. Заимов“ със спирки РЗИ и „Стара автогара“, след което продължава в посока кв. „Д-р Д. Дончев“, к-с „Бенковски“ и „Хр. Ботев“, за да стигне началната си точка при обръщател „Север“.

За периода на строителните дейности, предвидени за 270 календарни дни, временно се спират от изпълнение три от автобусните линии, чиито маршрути също включват ул. „Преслав“. Това са автобусите с номера 5, 18-Б и 20А, поради дублиране с маршрута на други линии или невъзможност за изпълнение на маршрута в по-голямата му част.

Въведените временни промени в общинската транспортна схема са публикувани на сайта на община Ямбол: www.yambol.bg . Новите маршрутни разписания на автобусните линии са обявени и на спирките на градския транспорт.