ВМРО регистрира листата си за народни представители от област Ямбол

Водачът Мария Цветкова представи останалите кандидати за народни представители

 

В 12:30 ч. на 02.03.21 г.патриотите от ВМРОвнесоха документите си в РИК-Ямбол за участие в предстоящите избори. В навечерието на националния празник 3 март,те регистрираха листата си с кандидатиза народни представители в 31-и изборен район – Ямбол. Тръгват смело напред с водещото послание в кампанията на ВМРО: „България над всичко!“

Водач на листата е настоящият народен представител от Ямбол в 44-то НС Мария Цветкова, коятопрез мандата си от година и четири месеца успя да се наложи като депутат, който милее за родния си град и се бори за интересите на своите съграждани.Втори е кметът на с.Маломир и председател на Областния комитет на ВМРО-Ямбол Тодор Налбантов, а трети е Емил Попов –представител на ресторантьорскиябизнес, член на Областната контролна комисия на ВМРО.Четвърта в листата е адвокат Доника Панайотова –председател на Женската организация в областта и секретар на областното ръководство, пета е Жана Борева, която работи в мебелна фабрика, живее в с. Безмер.

Всички кандидати на ВМРО в изборната надпревара в Ямбол са членове на партията, а средната възраст е 45 години.

След регистрацията патриотите дадоха пресконференция в новия си клуб, който се намира непосредствено до Областната администрация на Ямбол, на ул. „Жорж Папазов“ N:20.

При представянето на кандидатите на ВМРО в Ямбол, водачът на листата Мария Цветкова заяви, че те са честни и достойни хора, родолюбци, които ще отстояват българския национален интерес.

Войводите заявиха, че целите им в 45-то Народно събрание остават непроменени – защита на семейните християнски ценности, доходите, сигурността, българската кауза в Македония и отстояването на българския национален интерес във всяко направление.

Цветкова подчерта, че благодарение на ВМРО не са били приети Истанбулската конвенция и Пактът за миграция, минималната пенсия е увеличена от 161 лв. на 300 лв., въведени са годишни данъчни облекчения за семействата с деца – 450 лв. за едно дете, 900 лв, – за две, 1350 лв. за три деца и др.

Ето листата на ВМРО в област Ямбол:

 

  1. Мария Йорданова Цветкова – родена на 30 април 1975 г. в гр. Ямбол. Завършва ПТГ „Иван Райнов“ в родния си град, а по-късно СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност магистър по международна журналистика и НСА. Журналист с 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика, автор на военноисторически документални филми. От ноември 2019 г. е народен представител в 44-то НС от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ от 31-и изборен район – Ямбол. Член е на Комисията по културата и медиите и Комисията по вероизповеданията и правата на човека.Семейна с едно дете.

 

  1. Тодор Иванов Налбантов–роден на 16 януари 1982 г. в гр. Ямбол. Завършва ТМСС „Христо Ботев“ в родния си град. В момента учи във Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол към Тракийския университет в Стара Загора, специалност „Автотранспортна и земеделска техника“. Земеделски производител, работил е и в сферата на туризма. От ноември 2019 г. е избран за кмет на с. Маломир, общ. Тунджа, където живее със семейството си. Председател е на Областния комитет на ВМРО-Ямбол. Семеен с едно дете.

 

  1. Емил Костадинов Попов – роден на 19 октомври 1964 в с. Генерал Инзово. Семеен, по образование е машинен инженер. Живее в с. Генерал Инзово. Представител е на бизнеса, собственик на ресторант. Член е на Областната контролна комисия на ВМРО. Ползва гръцки и английски език.

 

  1. Доника Панайотова Панайотова-Цонева – родена през 1977 г. в гр.Ямбол. С висше юридическо образование, адвокат към АК-Ямбол с над 16 годишен юридически стаж.Владее френски и английски език.Семейна с едно дете.

 

  1. Жана Павлова Борева– родена през 1979 г. в гр Ямбол. Завършила е средното си образование в Техникум по облекло и текстил – Ямбол. Работи в мебелна фабрика. Живее в с.Безмер. Семейна с две деца.