Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол с нов спектакъл

В навечерието на Трети март – Националният празник на България Драматичен театър „Невена Коканова“ обяви новия си проект „Ямбол – нашия дом завинаги“.

         Това е исторически спектакъл с малко известни факти за живота в Ямбол преди Освобождението и следосвобожденска България.

         Спектакълът е посветен на 145 годишнина от Априлското въстание.

         Сюжетът на историческия спектакъл на ДТ „Невена Коканова“ е фокусиран върху исторически личности, оставили ярка диря в борбата за Освобождението на Ямбол и България. Личности,  които още преди Освобождението са приели мисията да поставят основите за формиране на Ямбол като общ духовен и религиозен център, като общ дом, с развито образование и култура и продължили да надграждат започнатото и след 1878 година за благоденствието на бъдните поколения.
         В спектакълът са използвани проучвания на историците Христина Женкова  и Хараламби Баев, както и снимков материал на Регионален исторически музей Ямбол.

         Автор на спектакъла „Ямбол-нашия дом завинаги“ е Дияна Радева, мултимедията е дело на  Вълчо Янев, а пластиката на Атанас Жеков – КРОКО.

         В спектакъла участват Даниела Райчевска, Димитър Димитров, Цветелина Кънева, Михаил Лазаров и деца от Театрална група „Палечко“ към НЧ „Съгласие-1862“.

         Премиерният спектакъл ще бъде на 16 март от 18:30 часа в ХГ „Жорж Папазов“.

         Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол продължава да търси нови пространства за своите спектакли.

         ХГ „Жорж Папазов“ ще бъде и мястото, където на 4 март ще бъде представен приетия изключително радушно от публиката поетичен спектакъл „Спасението е любов“ с начален час 18:30 ч.