„Вечер на героите“ в село Симеоново

С „Вечер на героите“ в с. Симеоново отбелязаха 75-та годишнина от разстрела на антифашистите – жители на селото.

            Емоционалните думи на водещата Жана Николова пред паметника на загиналите антифашисти поставиха начало на тази паметна вечер, на която присъстваха Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“, Николай Пенев- народен представител, Кирчо Карагьозов- народен представител от 42-то и 43-то Народно събрание, Ели Василева-заместник-кмет на община „Тунджа“, представители на Областен съвет на Български антифашистки съюз и на Общински съвет на Български антифашистки съюз „Тунджа”, кметове на населени места, жители и гости на с. Симеоново.

             Слово за разстреляните антифашисти и за всички симеоновци, загинали във войните, произнесе Петя Иванова- потомък на свободолюбив симеоновски род. То се превърна в един вълнуващ апел към жителите на селото, където и да се намират по света, да не забравят героите, дали живота си за България. 

            „ …Ето защо тази „Вечер на героите“ е вечер на съхранената памет. Тя е по-различен и запомнящ се урок по история, който е добре и младото поколение да научи, защото ако не помним миналото, няма как да оценим настоящето и да градим бъдещето…“, каза в словото си кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев.

            Присъстващите поднесоха венци и цветя, в знак на признателност към загиналите и ги почетоха с едноминутно мълчание, след което заря озари небето на село Симеоново в памет на неговите герои.