Валентин Ревански: Честит Ден на храбростта и на Българската армия! Честит Гергьовден!

Уважаеми съграждани, скъпи приятели,
Честит Ден на храбростта и на Българската армия! Честит Гергьовден!
От сърце искам да поздравя всички военнослужещи, ветерани от войните и жители на община Ямбол! Днешният ден е повод да почетем паметта на онези българи, дали живота си в името на България и отново да си спомним за храбростта, героизма и патриотизма на българските офицери, сержанти и войници.
Нашата армия е показала на света своята храброст, а българският войник е бил винаги пример за героизъм, себеотрицание, жертвоготовност и любов към Отечеството.
Повече от 140 години на Гергьовден честваме успехите на нашата армия и нейните герои с военен парад, но повече от хилядолетна е почитта към Свети Георги Победоносец. Още по време на славното управление на Симеон Велики българите са молели светеца за победа в битките с враговете на България.

С благословията на Българската православна църква и днес се обръщаме към закрилника с молитва за мир, но ако границите на Родината ни бъдат застрашени, да вдъхне смелост на българските воини, за да бъдат непобедими в боя.
Уважаеми военнослужещи, следвайте примера на нашите предци. Продължавайте все така да съхранявате честта и традициите на Българската армия. Пожелавам Ви здраве, с гордост и достойнството да носите военната служба.
Никога не забравяйте, че това е свещен дълг към Майка България.
Честит имен ден на всички, които празнуват днес! Нека Свети Георги Ви вдъхва смелост и увереност във всяко Ваше начинание! На Вас и на Вашите семейства пожелавам да бъдете здрави и благословени!
С уважение: Валентин Ревански
Facebook