Българският ансамбъл по художествена гимнастика заслужи злато и бронз във финалите на уредите на Европейската купа в Баку

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен и бронзов медал във финалите на отделните уреди по време на състезанието от Европейската купа в Баку, Азербайджан.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изиграха силно своята композиция с три ленти и две топки, за която заслужиха оценка от 33.900 точки, която им осигури и първото място в крайното подреждане.

В битката за златото родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума.

Малко по-рано пък възпитаничките Весела Димитрова и Ясена Стойнева представиха и своето съчетание с пет обръча, което беше оценено на 37.750 точки. Този резултат осигури на българките третата позиция в крайното подреждане зад отборите на Израел и Италия, които се наредиха съответно първи и втори.

ака гимнастичките ни от ансамбъла приключват участието си на Европейската купа в Баку с общо две отличия – златно и бронзово от финалите на отделните уреди, след като вчера те останаха четвърти в многобоя.

Припомняме ви, че по-рано днес в индивидуалната надпревара Боряна Калейн триумфира на топка и лента, като се окичи и със сребро на обръч, докато Стилияна Николова заслужи злато на бухалки.

Турнирът в азербайджанската столица завършва по-късно днес с финалите на отделните уреди при девойките, където на килима за България ще излязат Дара Малинова (обръч, бухалки и лента) и Магдалена Вълкова (топка).

bnt.bg

Българският ансамбъл по художествена гимнастика заслужи злато и бронз във финалите на уредите на Европейската купа в Баку