Над 1,5 кг златни накити в тайник на лек автомобил откриха на ГКПП Лесово

Над 1,5 кг златни накити задържаха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово. Контрабандните златни изделия са открити от митническите служители в тайник на лек автомобил с българска регистрация. Колата е пристигнала на Митнически пункт Лесово на 24.05.2018 г. около 19.00 часа от Турция към България. Шофьорът  е заявил, че не внася нищо за деклариране. Служители от митническа мобилна група и от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към Митница Бургас селектират автомобила за щателна митническа проверка, при която е открит тайник в шасито на колата, пълен със златни изделия.

Иззети са 1487 грама нетно тегло бижутерски изделия от злато и златни монети. Шофьорът, български гражданин, е задържан. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

В рамките само на три дни, това е втори случай на иззето от митнически служители на МП Лесово голямо количество контрабандни изделия от благородни метали.  2100 грама златни и 630 грама сребърни накити бяха открити в друг лек автомобил, влизащ в страната от Турция на 22.05.2018 г, управляван от турски гражданин. По случая също се провежда досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.