Борисов: Поставиха ни капан с избора за шеф на ЦИК

 И на днешния празничен 6 май ГЕРБ се отчетоха с брифинг, на който засегнаха сформирането на новата ЦИК.

Партията оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК, обяви премиерът в оставка Бойко Борисов.

На вчерашните консултации предложението на ГЕРБ-СДС за председател на комисията Красимир Ципов беше единствената за поста.

„Аз не се притеснявам от това, че съм номиниран за председател на ЦИК и мога да бъда определен като такъв. Имам повече от 15 г. като експерт и политик. Затова помолих г-н Борисов да осбсъдим ситуацията и да взмеем решение дали да не бъде оттеглена кандидатурата ми. Ние не трябва в предстоящите 2 месеца да получаваме всекидневни атаки и обвинения, че ГЕРБ е единствената партия, която да поеме отговорността, а другите бягат от нея“, каза Красимир Ципов на брифинга.

Борисов пък определи като „капан“ факта, че другите парламентарно представени партии не са номинирали свои представители за председател на ЦИК.

„Утре ще го натоварят да подпише договор за машините и ние като атакуваме машините, той какво ще ни отговаря. Този капан ни поставиха“, заяви Борисов.

Кандидатурата му обаче не е консенсусна и самият Ципов предложил на партийното ръководство да се преосмисли издигането му.

dnes.bg