Безплатни процедури с барокамера за болни от диабет и за деца с аутизъм от община „Тунджа“

Община „Тунджа“ и Медицински център „Топ медик“ започват прием на документи за 2023 г. за безплатно ползване на процедури с барокамера от социално слаби граждани на общината. Различното тази година е, че от тях могат да се възползват както болни от диабет за по-бързо заздравяване на рани, така и деца с разстройства в аутистичния спектър. Управителят на Медицинския център Стела Жекова информира за новостите в кампанията тази година кмета на Община „Тунджа“ Георги Георгиев.

Тя съобщи, че дарението на Медицинския център е предназначено за 12 пациенти от община „Тунджа“, курсът на лечение за всеки включва по 10 процедури.

Заявления, придружени от медицинска документация, се приемат в общината. Лекарска комисия от центъра ще извършва медицинска оценка на индивидуалните потребности на пациентите, а общината ще осъществява социален подбор.

Миналата година от дарението се възползваха шестима болни от диабет граждани на община „Тунджа“, които получиха значително подобряване на здравословното състояние.