Акция за безвъзмездно кръводаряване

На 14 юни 2019 година за пореден път ще отбележим Световния ден на доброволния кръводарител. По този повод, областните организации на БЧК, съвместно с Отделенията по трансфузионна хематология, Общински съвет на БЧК – Тунджа в партньорство с ръководството на община Тунджа организират акция за безвъзмездно кръводаряване, която ще премине под мотото: „Нова кръв за света”. Акцията имат за цел да се популяризира значимостта на идеята за безвъзмездно кръводаряване, като хуманен, полезен и безопасен начин за активно лично участие и проява на солидарност към нуждаещите се от кръв и кръвни продукти и изграждане на позитивен имидж на безвъзмездните кръводарители в посока на авторитет, значимост, отговорност и признателност.
Акцията ще се проведе на 11 юни 2019г. , от 9.00ч. до 13.00ч. в сградата на община Тунджа.
Екип на Отделението по трансфузионна хематология
/Кръвен център/ ще бъде на разположение на всеки, който желае да дари кръв или да научи повече за необходимостта от безвъзмездно кръводаряване.
По – късно в същия ден, от 15.00 ч. в сградата на община Тунджа ще се проведе церемония за връчване на благодарствени грамоти на участниците в кръводарителската акция.
Инициативите се провеждат за седма поредна година по предложение на Общинското ръководство на БЧК-Тунджа.

Напомняме, че всеки здрав човек между 18 и 65-годишна възраст може да дарява кръв поне веднъж годишно, като по този начин спасяваме поне един човешки живот.